Information fra AUH
Skrevet af Hermann d. November 05 2009 08:41:46
Information omkring kommende distributører og ændringer i tv signalet

Tryk på læs mere for at se hele indlægget.

Udvidet nyhedstekst
Hej alle

Undskyld den sene udmelding.

Det er rigtigt at vi har haft et møde med yousee og det forløb rigtig godt.

I dette år der snart er gået har vi haft indkaldt en række distributører på forsyningsområdet, af tv, internet og telefoni. Det der var vigtigst for os, var at finde ud af, om det vi har nu, kunne gøres bedre. Vi har trods alt haft vores bolignet i snart 6 år nu. Det viser sig at det vi har nu af forsyning er et rigtig godt produkt, men så har vi spurgt os selv om det så kunne gøres bedre/billigere.
Ja og nej.

1. Hvis vi beholder vores forsyning i vores nuværende form vil der løbende være anlægsudgifter til digitale tjenester hvert år. Det er ikke noget der er et lovkrav, men det ville være et pres for vores beboere at få disse tjenester, her mener jeg HD kanaler. Vi har lige bekostet 75.000,- for at få digitaliseret de danske kanaler, samt få lagt de nye DR kanaler ud i DVB-T format, de begynder først at sende fra d. 1. november. Fremover vil der komme ca. 6 HD kanaler om året, som så vil komme i nogle QAM pakker, det betyder at for at få plads til dem i vores net, vil vi skulle af med nogle analoge kanaler. Det vil komme til at koste ca. 50.000,- om året for kanalerne + programomlægning. Hvis vi skal have Clear digital (ukrypteret digitalt signal) fra yousee kommer det til at koste 150.000,-, Hvis vi skal have tjenesten start forfra og Cinema fra yousee er det 50.000,- yderligere. Alt i alt en dyr løsning for at få noget der ligner en fuldforsyning fra yousee. Det er rigtigt at vi så selv bestemmer kanal sammensætningen, men hvis man sammenligner den med yousee’s regionsudbud er der ikke mange ændringer, der bliver bare hele tiden flere anlægsudgifter som vi ser det.

2. Hvis vi tilslutter os yousee’s regionsudbud er der ikke nogen tilslutnings afgift for os, vi har fået lovning på at man hurtigt efter vores info møde ville kunne tilslutte os så vi bliver fuldforsynet fra yousee. Det vil så i starten af december blive lagt ud til ur afstemning, hvis urafstemningen er med os, så kører vi med en yousee aftale for 3 år, hvis ikke går vi tilbage til det vi har nu med de udgifter der nu vil komme for at bringe vores net op til yousee niveau.

3. Baggrunden for at gøre dette er, at få en pause i vores anlægsudgifter og vi lige stikker en finger i jorden og ser hvad der sker i de næste 3 år. Vi vil under ingen omstændigheder skrotte eller sælge vores hovedstation eller noget af vores udstyr, vi sætter bare vores hovedstation på standby. Vores hovedstation er i dag fuld up to date og er sikret efter 2012, hvor MPEG2 signalet slukker, så det er ikke det der er vores bekymring, men de stigende anlægsudgifter.

Jeg håber det giver lidt svar og i er velkommen til at skrive til mig på

auh@ab-bolignet.dk

P.S. omkring info kanalen er det noget vi arbejder meget seriøst omkring, jeg ser hellere end gerne at det kommer hurtigt i luften, men det er desværre ikke min mening alene der kan sætte det i gang. Der bliver arbejdet på det.

Hilsen
AUH
Claus Arp