The end of an era...
Skrevet af Formanden d. November 09 2010 23:29:59
Hedegårdens Dataklub er lukket...
Vi har i bestyrelsen valgt at lukke dataklubben og nøglerne til lokalerne er pr. 8. november blevet afleveret til Baldersbo.
Klubben har indenfor det seneste år ikke længere haft nogle herboende medlemmer i bebyggelsen.
Vi må desværre se i øjnene at en ny hjemmeside og massiv reklame i Beboerbladet Gågaden ikke har resulteret i nye medlemmer.
Vi har derfor set os nødsaget til at lukke klubben.

Tryk på læs mere...

Diskussion i forummet..,

Udvidet nyhedstekst

Hedegårdens Dataklub er lukket...
Hedegårdens Dataklub blev stiftet i 1984 og fik øjeblikkeligt stor tilslutning af beboerne i bebyggelsen. Successen blev så stor at klubben inden længe måtte udvide sine åbningstider til at gælde mandag og torsdage kl. 19-23.

Der blev afholdt kurser i elektronik og edb for medlemmerne af medlemmerne og man fik en solid erfaring at dele af.

Senere blev der anskaffet to Amiga 500 maskiner og der kom gang i den unge generation i klubben. Jeg var selv en af de knægte som sad klistret foran maskinerne hver klubaften imens de "voksne" sad i baren og talte om computer.

Efterhånden blev man selv påvirket af teknologien og mange medlemmer valgte en uddannelse, som omfattede brugen computere. Igennem mange aftener har der været langvarige samtaler i baren, der har styrket uddannelseniveauet hos mange af medlemmerne.

Erfaringen har været rigt fordelt indenfor alle grene af emnet. Folk er kommet til at have et personligt forhold til klubben som har været basis for jule/påske-frokoster og nytårsfester.

Der har i storhedstiden været omkring 50 medlemmer i klubben og arrangementer såsom h-dagene har altid været godt besøgt.

I 90'erne opstod der ønske fra nogle af medlemmer omkring aftener med rollespil og ændrede herefter sine vedtægter til også at være en data og brætspilsklub.

Introduktionen af netværk på computere gav basis for utallige weekender i klubben, hvor der har været spillet netværksspil og udvekslet filer. Det blev også efterhånden til at klubben hvert år deltog i mange events, som f.eks. The Party i Jylland.

Efter internettets indtog begyndte folk at have mindre behov for at deltage i klubbens aktiviterer og mange af medlemmerne flyttede fra bebyggelsen og fik fokus på andre ting. Det har resulteret i et fald i medlemmer igennem de sidste 10 år.

Det er desværre opfattelsen at selvom der er flere som har fået computer indenfor dørene, så er der færre og færre som efterhånden specialiserer sig indenfor emnet. Dem som måske stadig  gør er nok mere online igennem deres opvæskt og kender sikkert ikke til dataklubben i området.
Folk kan nu være sammen uden at være fysisk sociale og det har været svært at konkurere med.
Vi har flere gange forsøgt med tiltag for at lokke folk til. Der er blevet oprettet hjemmesider og vi har gjort det lettere for at se hvor mange folk der kom på klubafterne. Men til slut har det ikke givet pote.

Klubben nåede at have 26 fantastiske år i Baldersbo's lokaler Magleparken 54, kld. og jeg vil gerne sende en tak til alle dem som har deltaget, støttet og hjulpet os igennem alle årene i bebyggelsen.

Med venlig hilsen

Boris Dreyer
Formand for Dataklubben

Link til diskussion i forummet