Forside · Artikler · FAQ · Debatforum · Links · Download · Nyhedskategorier Juli 14 2024 06:23:01

Navigation
Søg
Adresse
Kontakt siden
Regler for debatforum
Indlogning
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 6
Ingen brugere online

Antal brugere: 111
Nyeste bruger: John
Senest online
Zemich25 uger
Formanden630 uger
Grete632 uger
romsoe663 uger
Jeanf60669 uger
Mith685 uger
Jacob685 uger
Hermann695 uger
kongkurs696 uger
Topper699 uger
Seneste Gågaden
Seneste udgave af beboerbladet Gågaden
Hvad sker der når det analoge signal lukker
Radio / TV

Spørgsmål fra Beboerne til AUH
AUH har fået nogle spørgsmål fra bekymret beboere ang. fremtiden for vores kabel tv. Vi bringer hermed nogle af de spørgsmål og svar vi har fået.

1. Sp. Ville det ikke være på tide, at der snart kommer nogle fyldestgørende oplysninger omkring hvad der kommer til og ikke kommer til, at ske til november når det nye digitale signal bliver udstedt.

Sv. Vi har ikke sendt noget ud omkring hvad der kommer til at ske d. 1 november 2009, da der her ved årskiftet er blevet husomdelt en folder til alle danske hjem om hvordan man skal forholde sig.


2. Sp. Hvilken indflydelse det har for den enkelte beboer, jeg har talt med flere mennesker i bebyggelsen der er total forvirret og ikke aner om de kan se fjernsyn efter 1. november.

Sv. For at svare kort kommer der ikke til at ske noget for vores vedkommende, det kommer kun til at berøre hus - og sommerhusejere med egen antenne, for andre der har kabel-tv, som vi har, bliver der ikke
nogen forandringer. Alle vil kunne se tv, sålænge de har tegnet abbonnement, også efter d. 1 november 2009.


3. Sp. Jeg mener også jeg har set, at I har svaret folk i ”gågaden” og på HDK forskelligt med hensyn til hvilket udstyr man skal have for at modtage de nye signaler (DVB-C/DVB-T)

Sv. Jeg er ikke helt enig med dig. Jeg er af den overbevisning at vi har svaret beboerne meget ens i forhold til hvilket udstyr de skal anvende. Men jeg skal gerne forklare det igen. Der er fire sende/modtage former

DVB-T (Terristisk = De signaler der kommer via alm antenne/stueantenne osv.) faktisk det vi har talt om i spørgsmål 2.

DVB-C (Cable = De signaler der bliver distribueret i kabeltv anlæg ligesom det vi har.)

DVB-S (Satellite=De kanaler der bliver transmiteret fra sattelit til parabol. F.eks. husejere eller andre der har egen parabol til nedtagelse af programmer.)

DVB-H (Handheld=Standard til mobiltelefoner eller andre håndholte apparater).

I vores bebyggelse har vi valgt at sende 2 DVB standarder ud, både DVB-T som man kan modtage hvis man har sådan en tuner indbygget i sit tv, eller ved at have en boks ved siden af sit tv, det er stadig ikke
et krav at have, men et tilbud. Vi har gjort det på den baggrund for at man ikke skal have abb. eller lign. hos YouSee for at se disse kanaler.(pt 4 stk DR1, DR2, Dr-Update/Døve tv, TV2).)

DVB-C hvis man har sådan en tuner indbygget i sit apparat skal man have en kort holder "CA modul" og et kort der lukker op for det digitale signal, ellers skal man have en boks fra YouSee, hvor man sætter kortet ind i (Digitalt tv og HDTV).


4. Sp. I andre bolig foreninger vil både det gamle analog signal og det nye digitale blive udsendt samtidigt, sker det også her?

Sv. Ja vi sender allerede idag både analoge og digitale signaler ud til beboerne. Det digitale signal er noget vi tilbyder og anbefaler til fladskærmstv, men det er ikke et krav, heller ikke i fremtiden.

5. Sp. Og hvad med i 2012 når der kommer det nye Mpeg4 i stedet for Mpeg2 som i dag, vil det evt. også kunne sendes samtidig som det analoge og digitale signal.

Sv. Jeg vil lige slå en ting fast. Idag kører vi både MPEG2 og MPEG4 (HDTV) sammen med det analoge signal, så jeg mener vi er godt rustet for fremtiden, vi får idag signalerne leveret fra YouSee, men det er kun tænkt som en midlertidig løsning da vi gerne selv skulle stå for at distribuere dette signal ud til beboerne transperant (uden brug af CA moduler og kort) men det er noget vi er igang med at forhandle på plads.

med venlig hilsen

AUH
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registeret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

Formanden
26/07/2010 14:30
Så er det SC2 dag i morgen!!! smiley

Adschmidt
03/05/2010 17:42
bliver lige lidt forsinket

Adschmidt
04/03/2010 18:37
sådan?

Formanden
22/02/2010 17:45
Hvordan!

MrE
22/02/2010 16:00
Sådan!

Adschmidt
11/01/2010 19:39
sådan

Formanden
16/11/2009 13:01
Skal ind og se "Luftkastellet som sprang" i aften, så jeg kan ikke komme i klubben smiley smiley

Formanden
04/11/2009 12:39
Jeg har sammenlagt nogle forum tråde. Ungå venligst at svare på en tråd ved at oprette en ny.

jeshan
24/10/2009 12:28
Jeg har skrevet til auh, og gjort dem opmærksom på, der er nogle spørgsmål til dem. Så kommer der nok noget respons...?!

Rapanden
20/10/2009 12:47
Der bør være en nyhed på forsiden om, at der er åbnet for digitalt tv gennem DVB-C. Beskeden bør komme fra AUH eller formanden

Replikarkiv